tiistai 11. marraskuuta 2014

Tietoyhteiskunta kutsuu - oletko valmis?

Olen juuri nyt Sadun ja Minnan mukana Tieken (Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus) Vaikuta ja vaikutu -seminaarissa. Tiekellä on juhlavuosi. 20 vuotta tutkintoja takana ja toivottavasti paljon edessäkin. Saimme juhlan kunniaksi aamusella kuohuviinimaljatkin. Itse en ottanut, mutta näin kyllä kollegoideni tyytyväisenä kilistelevän. No, juhla kuitenkin...

En ole oikeastaan ajatellutkaan kuinka laaja asia tieto- ja viestintätekniikka onkaan. Se on paljon enemmän, kuin se miten käyttää tietokonetta tai jotakin ohjelmaa.

Tieto- ja viestintätekniset taidot sisältävät kolme kokonaisuutta: tietoyhteiskunta- ja mediataidot, teknis-käytännölliset taidot sekä tietotyön taidot. On siinä paljon hallittava. Tieken kotisivuilta löytyy paljon hyvää asiaa. Kannattaa käydä katsomassa.

 Ilkka Halava: Ajattelutapamme on mennä peruskoulusta suoraan opiskelu- ja työputkeen, ei olla erilainen. Mutta se ajattelutapa on vanhentunut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Yhteisöllisyys tekee hyvää ihmiselle

Yhteisöllisyys on meille kaikille tuttu sana. Siitä ja etenkin sen puutteesta puhutaan paljon. Se koetaan yleensä positiivisena ja voimaann...

Eniten luetut 2018